Hoe de kans op een succesvolle ERP implementatie te vergroten

succesvol ERP implementeren
succesvol ERP implementeren

Mythes rond succesvol ERP implementeren!

U kent ze allemaal, die verschrikkelijke verhalen over bedrijven die, nadat ze over gingen op een nieuw ERP-systeem, opeens niet meer konden factureren, voorraden kwijt waren in het systeem, geen verkooporder meer konden invoeren, geen vrachtwagen meer konden laden, geen order meer konden uitleveren. Gevolgd door veel overuren, klagende klanten, gemiste omzet, extra inhuur van consultants, stress. Gezien het aantal mislukte ERP implementaties, zo tussen de 50 en 70%, is er een grote kans dat u mag aanschuiven in dit rijtje. Dit kost u harde euro’s vanwege extra inspanning om uw klant toch te beleveren en het demotiveert uw medewerkers.

De cijfers

Een ERP systeem implementeren is een serieus project. Het is een uitdaging om binnen de gestelde tijd en budget live te gaan. Uit de praktijk blijkt dat dit vaak niet lukt. 10% van de ERP-implementaties is succesvol en wordt op tijd, binnen de geraamde kosten en met volledig geplande functionaliteit gerealiseerd.

  • De implementatiekosten worden gemiddeld met 178% overschreden.
  • De overschrijdingen van de opleverdata zijn nog dramatischer, gemiddeld 230%.
  • Gemiddeld wordt slechts 41% van de gewenste functionaliteit geleverd.
  • Gemiddeld wordt 35% van de projecten afgebroken en in 55% van de projecten is sprake van overschrijding.
(bron: implementatie van ERP-systemen: een kostbaar avontuur door Fred Heemstra, Arjan Jonker en Rob Kusters). 

Schuif niet aan in het rijtje van mislukte implementaties!


In deze whitepaper wordt beschreven hoe u de kans op een succesvolle ERP-implementatie vergroot. Aan de hand van 10 voorwaarden van succes leert u hoe een ERP-implementatie te managen. Het lijken stuk voor stuk open deuren, maar het toepassen in de praktijk is een ander verhaal.

Whitepaper

succesvol ERP implementeren!
U weet het, een ERP implementatie is een serieus project. Het is absoluut een uitdaging om binnen tijd en budget live te gaan. Zorg voordat u begint, dat er een antwoord is op de volgende vragen:

  • Is uw organisatie klaar voor de verandering?
  • Zijn uw medewerkers klaar voor de implementatie?
  • Heeft u helder wat de implementatie voor uw klanten betekent?

Deze whitepaper bevat handvatten voor uw huidige of toekomstige project. In ieder geval heeft u nu de sleutel tot succes zelf in handen.

Whitepaper