Projectmatig werken methode

Ik ben een ervaren Projectleider (achtergrond Logistiek en Bedrijfskunde) met meer dan 10 jaar ervaring als zelfstandig professional. Mijn werkveld: Processen, Mensen en Automatisering. Mijn opdrachten: ERP-TMS-WMS implementaties, procesverbeteringen, continu verbeteren, procesmanagement, (logistiek) interim management. Ik voer mijn projecten het liefst uit in een dynamische onderneming, waarbij mijn voorkeur uitgaat naar een productie omgeving. Ik heb zowel projecten gedaan in internationale organisaties als bij wat kleinere familiebedrijven. Mijn opdrachtgevers zitten in alle delen van het land.

Ik ben een Projectleider die duidelijk de leiding en verantwoording neemt voor het behalen van het einddoel. In de afgelopen 15 jaar heb ik mij ontwikkeld als een teamspeler die graag samen met anderen presteert; de beste resultaten worden in samenwerking met anderen behaald. Als projectleider ben ik gewend de lijnen uit te zetten, te plannen en te sturen op deadlines daarbij het einddoel nooit uit het oog verliezend.

Ik richt mij zowel op de projectmanagement taken (scope, planning, projectbeheersing, voortgang, teamsturing) als op verandermanagement taken (focus op het waarom van de verandering, mensen meekrijgen in de verandering en stakeholdermanagement). Daarmee lever ik een succesvolle implementatie én een gedragen oplossing. Ik zie mijn rol als projectleider niet los van de inhoud. Ik praat graag inhoudelijk mee over de oplossing.

Ik lever mijn project succesvol op, zowel in tijdigheid, in draagvlak en als in budget. Hoewel ik graag snel ga, heb ik geleerd dat als je snel wilt gaan, je dan alleen moet gaan. Ik kies ervoor om samen verder te komen. Dus ik sta midden in het project. Ik trek de kar en neem mensen mee, maak ze enthousiast. Het projectteam moet voelen dat zij een bijdrage leveren aan de verbetering van het bedrijf. Naast analytisch en oplossingsgericht ben ik ook chronisch ambitieus. Het is mijn ambitie om 100% succesvolle projecten af te leveren. Tegelijkertijd ben ik ook praktisch, besluitvaardig én ongeduldig.

Ik heb uitstekend gevoel voor analyse; ik houd ervan mensen en processen uit te dagen. Het kan wat mij betreft altijd beter. Ik zet regelmatig een Brownpapersessie is als analysemiddel. Complexe processen worden hiermee vereenvoudigd en knelpunten blootgelegd. Door mijn achtergrond en ervaring ben ik in staat om mee te praten en te denken met verschillende processen binnen verschillende branches. Ik redeneer en handel van de business en zie IT als ondersteunend daarbij.

Ik heb veel veranderkundige ervaring opgedaan de laatste jaren. Ik kan de veranderde processen implementeren. Ik weet dat mensen de crusiale factor zijn bij implementatie en realisatie. Ik ben ervan overtuigd dat een verbetering pas een succes is, als de medewerkers dat ook zo ervaren.

Projectervaring

Ik heb meer dan 10 jaar ervaring met procesverbetering, procesautomatisering, ERP, TMS en WMS.