realisatie blijvende veranderingRealisatie blijvende verandering

Veranderen gaat helaas niet vanzelf. Hoe zorg je nou voor een realisatie blijvende verandering? Je kunt voor-spellen of een verandering succesvol wordt. Dat is nl indien de ‘frustratie over de huidige situatie’ vermenigvuldigd met ‘aanlokkelijkheid van de toekomst’ maal ‘uitvoerbaarheid van de oplossing’ groter is dan de ‘kosten’ van de verandering! Iedere verandering begint met urgentie.

Formule voor verandering [A*B*D] > X

Deze formule is gemaakt door David Gleicher en maakt het makkelijker om te bedenken of een verandering enige kans van slagen heeft. Wat mij betreft is dit een formule die eenvoudig toe te passen is, zonder dat je de verandering aan een wetenschappelijk onderzoek hoeft bloot te stellen. Ik gebruik ‘m altijd als ik als projectleider voor een veranderingsprobleem sta. Het is er eentje die de bewustwording vergroot,

A – Frustratie

De A staat voor de frustratie van de huidige situatie. Het zal redelijk duidelijk zijn dat des te meer mensen gefrustreerd zijn over iets, des te eerder zijn bereid zijn dit te veranderen. Als de huidige situatie geen frustratie oplevert, dan moet je je zorgen gaan maken over het succes van de verandering.

B – Aanlokkelijkheid

Laten we aannemen dat er een frustratie is en dat medewerkers dus niet blij zijn met de huidige werkwijze. Vervolgens zal de toekomst (hoe ver of dichtbij ook) aanlokkelijk moeten zijn om die frustratie om te zetten. Het schetsen van toekomst kan op vele manieren; ik ben wel een voorstander van een ‘praatplaat’.

D – Uitvoerbaarheid

Ok. Er is frustratie en de toekomst ziet er goed uit. Succes verzekerd? Nee, helaas. Als de weg erheen – de uitvoerbaarheid van de oplossing – niet aanlokkelijk is, zal je mensen lastiger in beweging krijgen.

[A*B*D] > X

A – B – D; zijn het open deuren? Ja, zo op het eerste oog wel. Maar geef er maar eens invulling aan!

Succes met de realisatie van uw blijvende verandering!