nieuwe uitdaging!

tanzaniaclassicNieuwe uitdaging!

Wie mij hier volgt, zal het ongetwijfeld niet zijn ontgaan: mijn inspanningen om sponsors te werven voor mijn deelname aan Tanzania Classic mountainbiketocht. Ik ga in oktober van dit jaar 6 dagen mountainbiken door Tanzania voor een gezond en sterk Afrika!

Wat voorafging aan mijn deelname én hoe het mij de komende maanden vergaat, kun je vanaf nu hier lezen in een maandelijks blog.

Onze reis begint thuis, achter de computer

Het is december 2018 als ik een Google enquêteformulier aanmaak voor ons gezin. Onze manier van democratisch beslissen waar we dit jaar in de zomervakantie naar toe gaan met z’n allen. Democratisch tussen aanhalingsteken want wie betaalt, bepaalt 😉

Eén ding staat vast: het wordt dit jaar geen ‘gewone’ strandvakantie. We gaan op avontuur, samen dingen beleven, ver weg. Niet alleen om zelf ervaringen op te doen maar we hechten er ook belang aan dat onze kinderen andere delen van de wereld leren kennen. Plaatsen waar mensen niet de hele dag naar hun schermpje zitten te kijken.

Op de lijst scoren rondreizen, Afrika en Zuid Amerika het hoogst. Camping en backpacken scoren nul punten.
We zijn het snel eens: het wordt Afrika. We twijfelen tussen Kenia en Namibië/Botswana maar het prijsverschil geeft de doorslag: we gaan reizen van Namibië naar Botswana en weer terug.

Onze reis begint thuis, achter de computer. Op zoek naar de mogelijkheden vinden we een klein reisbureau dat wordt gerund door een avontuurlijk echtpaar. Avontuurlijk omdat ze de veiligheid van een vaste job hebben opgezegd om zich in Afrikareizen te specialiseren. Ik hou daarvan, mensen die de moed hebben hun hart te volgen.

Samen stippelen we de route en reis tot in de puntjes uit. Op internet bekijken we alvast de mooiste plaatjes, variërend van de okergele duinen van Sossusvlei en Etosha National Park tot de Kalahari woestijn en luxe lodges.

Terwijl onze jongste vooral oog heeft voor de jeep die we kunnen boeken, lees ik tot mijn genoegen:
‘Er is niet overal de mogelijkheid om contact te maken met wifi. Wanneer dat wel lukt dan is de verbinding vaak slecht en duurt het laden lang.’

Nóg een reden om me te verheugen op deze geweldige reis. Tegen onze kinderen zeg ik nog maar niets 😉

________________________________________

Ik wil minimaal 5.033,08 euro ophalen aan sponsorgeld om daar een bijdrage aan te leveren. Mijn reis- en verblijfkosten voor de Tanzania Classic betaal ik natuurlijk zelf.

Wil je meer weten over deze tocht en/of een bijdrage leveren? Dat kan hier: https://www.africaclassic.nl/roald-van-der-heide-tanzania-classic-2020

tekst – Lotty Rothuizen – https://www.schrijven-en-schrappen.nl/