Referenties verandertrajecten: ERP-TMS-procesverbetering

Tot enige tijd geleden was ik op zoek naar mijn passie. Voordat ik ‘m vond, deed ik eigenlijk maar wat, zonder planning, zonder doel, maar wel vertrouwend op m’n gevoel. Ik was soms succesvol, liep vaak tegen muren aan, werd teleurgesteld maar bleef strijdbaar. Altijd op zoek, altijd onderweg en nooit de rust kunnen vinden in wat ik deed. Tot ik een training volgde waarin het ontdekken van je passie centraal stond. Ik wilde graag bewust worden van mijn kracht, van mijn passie en waar ik uiteindelijk gelukkig van zou worden.

Mijn Karakter
In mijn grondhouding ben ik overwegend doelgericht en gedisciplineerd. Ik ken geen wantrouwen. Mijn emotie is nuchter en ik ben gevoelig voor sfeer. Ik denk analytisch en oplossingsgericht. In mijn gedrag ben ik doortastend, fanatiek en planmatig. Ik ben zeker niet slordig en defensief. In mijn communicatie ben ik bevlogen en humoristisch. Ik ben bescheiden. Ik ben zelfverzekerd en zeker niet arrogant. Ik ben enthousiast en wordt sympathiek gevonden. Ik ben liberaal denkend.

Mijn Passie
Ik wil het liefst ‘ontdekken’; dat is mijn passie! In mijn jeugd haalde ik alles uit elkaar om de werking te ontdekken. Vaste patronen en routinematig werk leidde vaak tot verveling. In mijn werkend leven ben ik zo vaak mogelijk geswitcht naar een andere werkgever omdat ik wilde ontdekken – andere functies, andere branches, andere mensen, andere omgevingen, andere uitdagingen. Ik was een onhandige klusser, maar heb het verbouwen stukje bij beetje zelf ontdekt. Op vakantie blijf ik het liefst maximaal 3 dagen op dezelfde plek (tot ongenoegen van vrouw en kinderen). Met hardlopen heb ik er een hekel aan om iedere keer hetzelfde rondje te lopen; ik ontdek graag nieuwe en spannende paadjes. Ik volg veel trainingen en ben dol op trainingen om mezelf te ontdekken.

Mijn Kracht
Mijn kracht is ‘doorzien’. Ik ben in staat processen te doorzien, te doorgronden en te begrijpen. Ik ben in staat mensen te doorzien, aan te voelen en te begrijpen. Ik houd van complexe situaties en complexe processen. Ik begrijp hoe iets echt is of moet of kan.

Mijn Thema
Mijn thema is ‘verbondenheid’. Verbondenheid is wat ik heb lang heb gemist. Het hoge los-zand-gehalte maakte mij niet gelukkig en gaf me het gevoel overal alleen voor te staan. Ik weet nu dat je door samen te werken en samen te voelen verder komt dan alles maar alleen te doen. Verbondenheid te voelen met mensen, met situaties geeft me een goed gevoel en zorgt ervoor dat ik mijn kracht kan benutten. Ik werk graag in verbondenheid met m’n opdrachtgevers. Door het samenwerken met mensen ben ik eerder en beter in staat ‘te doorzien’. Verbondenheid toont aan dat er samenhang is tussen processen, tussen mensen en tussen mensen en processen. Ik kan alleen maar zaken in samenhang oplossen. Verbondenheid zegt ook veel over de manier van werken; samen werken aan en met gelijkgestemden. Ergens aan werken waar je je verbonden mee voelt. Mensen verbinden. Werken vanuit passie; werken met mensen met passie.

Mijn missie
Nu ik weet wat mijn passie is, schuiven alle puzzelstukjes in elkaar. Achteraf lijkt alles zo logisch en verklaarbaar. In verbondenheid komt alles samen.